WAKATOBI – SULAWESI – Geweldige plaats om te duiken in Indonesië

Duiken Indonesie
Alles, Blog Indonesie, Centraal Indonesie, Duiken Indonesie, Duiken vakantie, Duikplaatsen

WAKATOBI – SULAWESI – Geweldige plaats om te duiken in Indonesië

Duiken in Wakatobi is zeker voor natuurliefhebbers. Het eiland ligt geïsoleerd in het hart van de Tukangbesi Archipel, voor het zuidelijke puntje van Sulawesi. Wakatobi is eigenlijk een groep eilanden zoals Wangi-Wangi, Kaledupa, Tomia en Binongko. Deze eilanden zijn een onderwater nationaal park. De stromingen zijn relatief zwak en Wakatobi is perfect voor scubaduiken.

U zult een klein vliegtuigje moeten nemen om deze prachtige riffen te verkennen. Maar Wakatobi is niet voor een klein budget en vertegenwoordigt een van de beste bestemmingen voor luxe duiken. Het is ook een bijzonder exclusieve bestemming omdat u op het eiland slechts één luxe resort vindt dat gespecialiseerd is in scubaduiken. Het hotel is prachtig. Eerlijk gezegd, als Wakatobi gemakkelijker te bereiken was, zou het zeker een van de beroemdste eilanden van Indonesië zijn. Als u de middelen hebt, aarzel dan niet en ga duiken in Wakatobi.

Er zijn bijna veertig duikplaatsen, meestal niet echt verkend. Het eiland is perfect voor onderwaterfotografen met enkele van de meest levendige riffen en een van de rijkste biodiversiteit op de planeet.

De Wakatobi eilanden herbergen 25 koraalriffen en 900 zeedieren, en staan bekend om hun murenen, dolfijnen, mantaroggen en zeeschildpadden.

BESTE WAKATOBI DUIKPLEKKEN

Uiteraard biedt elk eiland een iets andere ervaring, maar de beste Wakatobi-duikplek is zonder twijfel het House Reef. Deze duikplek staat bekend als een van de beste ter wereld, vooral voor nachtduiken. We beoefenen ook het zogenaamde fluorescerende duiken, om te testen.

 

 

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *