Duiken op Hoga Eiland, Wakatobi – Top 10 tips voor bezoekers

Duiken Indonesie
Alles, Blog Indonesie, Centraal Indonesie, Duiken Indonesie, Duiken vakantie, Duikplaatsen, Oost Indonesie, Reiswinkel, West Indonesie

Hoga Eiland is een afgelegen duikers paradijs in het hart van de Wakatobi regio van Zuidoost Sulawesi, Indonesië. Dit idyllische eiland heeft geen wegen, een klein vissersdorp van ongeveer 30 gezinnen, en een paar bungalows voor bezoekende duikers. Lange witte zandstranden en spectaculaire ongerepte koraalriffen maken het een geweldige plek om te genieten van rust en stilte en er even helemaal uit te zijn.

Als je een duiktrip naar Hoga Island, Wakatobi plant, zijn er een paar dingen die je moet weten voordat je aankomt. Dus hier zijn mijn top 10 tips voor potentiële bezoekers aan Hoga Eiland:

Gun uzelf voldoende tijd om van uw bezoek te genieten – vanwege de afgelegen ligging van het gebied heeft u echt minimaal 4 dagen tot een week nodig om echt achterover te leunen, te ontspannen en het meeste uit uw bezoek en de Hoga duikmogelijkheden te halen.

Om op Hoga eiland te komen moet u eerst naar Wanci eiland. Het is mogelijk om hier dagelijks heen te vliegen vanaf Jakarta of Makassar (behalve op maandag). Vervolgens kunt u dagelijks een openbare boot van Wanci naar Hoga eiland nemen.

De beste tijd van het jaar om Hoga te bezoeken is tussen maart en november. Hoewel de duikomstandigheden gedurende deze gehele periode goed zijn, zijn het zicht en de rust het best in april/mei of september/okt.

Accommodatie in de verschillende beschikbare bungalows is per persoon per dag, en de prijzen zijn inclusief 3 maaltijden per dag, drinkwater en warme dranken. De prijzen liggen tussen Rp150.000 en Rp 250.000 per persoon per dag (prijzen 2010).

Er is over het algemeen geen electriciteit op de Hoga, dus neem een zaklamp en voldoende batterijen mee. Duikorganisaties gebruiken generatoren en zonnepanelen en laten u camera’s en batterijen opladen.

Er zijn geen winkels op Hoga, dus denk na over wat u mee moet nemen en wees voorbereid. Bijvoorbeeld: toiletartikelen, tandpasta, chocolade, batterijen, mozzie-afweermiddel, en sarongs/lakens om onder te slapen. In juli/augustus gaan er een paar kleine souvenirwinkeltjes open.

De meeste Hoga Dive Operators willen cultureel gevoelig zijn en zullen de gasten vragen om zich te bedekken en sarongs/hemdjes/shorts/t-shirts te dragen als ze op het eiland en in de accommodatiegebieden rondlopen. Bikini’s zijn prima op het strand, maar niet om in rond te lopen, omdat veel lokale bewoners zich hier ongemakkelijk bij voelen.

Er zijn 22 duikplekken rond het eiland Hoga, allemaal binnen een half uur per boot te bereiken. Enkele favoriete Hoga duikstekken die u zeker moet bezoeken zijn; North Wall, Coral Gardens, Outer Pinnacle, Inner Pinnacle, Channel, Buoy 1, Langira, Ridge 1, Pak Kasim’s, en Inner Pinnacle.

Als u zich kunt losrukken van het spectaculaire duiken in de Hoga, breng dan een bezoek aan het vriendelijke Sea Nomad dorp Sampela. U kunt per kano of over bruggetjes door dit dorp van paalwoningen trekken en de honderden lachende kinderen ontmoeten. Het is een ervaring die u niet snel zult vergeten!

Aan land moet u niet vergeten uit te kijken naar: bomen vol vuurvliegen die oplichten als kerstbomen, fosforescence in uw voetafdrukken als u ‘s nachts langs de plonszone loopt, grote varanen, de zeldzame kokoskrabben, en ‘Maleo’ een familielid van de kiwi vogel die zeer zeldzaam en endemisch is voor Sulawesi.

Ik heb Hoga eiland de laatste acht jaar regelmatig bezocht en dit zijn mijn top tien tips voor duikers die een bezoek aan Hoga eiland in de Wakatobi plannen.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *