Scuba Duiken – Scuba Duiken in Papoea Nieuw Guinea

Duiken Indonesie
Alles, Blog Indonesie, Centraal Indonesie, Duiken Indonesie, Duiken vakantie, Duikplaatsen, Oost Indonesie, West Indonesie

Men kan niet over diepzeeduiken spreken zonder de diversiteit en exotische schoonheid van Milne Bay en Papoea-Nieuw-Guinea te vermelden. Papoea-Nieuw-Guinea ligt ten oosten van Indonesië en bestaat uit een reeks eilanden en landmassa’s die zich uitstrekken tussen de Koraalzee en de Zuidelijke Stille Oceaan. Iets groter dan Californië, is Papoea-Nieuw-Guinea de thuisbasis van bio-diverse wilde dieren en zeeleven, verschillende culturen en talen, en actieve vulkanische activiteit.

Tijdens het scubaduiken in Papoea-Nieuw-Guinea duiken de meeste toeristen naar dit gebied in Milne Bay voor hun onderwateravonturen. Milne Bay is een mariene provincie die meer dan 600 eilanden en meer dan 48 taalgroepen omvat. De diverse eilanden en culturen van het gebied geven de bezoekers een unieke duikervaring zoals nergens anders ter wereld. Adembenemende riffen en formaties, wrakken en exotisch onderwaterleven vormen slechts een fractie van de ooh’s en aah’s die te vinden zijn tijdens het duiken in Milne Bay, Papoea-Nieuw-Guinea.

Het onderwaterleven in Milne Bay, Papoea-Nieuw-Guinea is zo divers dat sommige soorten die vaak tijdens excursies in het gebied worden gezien, nieuw zijn voor de wetenschap. Dit komt omdat de talrijke duikspots en rijke onderwaterlocaties het verkennen van elk hoekje en gaatje tot een hele uitdaging hebben gemaakt. Naast de zeldzame vondsten van het onderwaterleven, zullen ze ook verrukt zijn over de overvloed en verscheidenheid van het leven dat in Milne Bay te vinden is. Prachtige soorten zoals het zeepaardje, de Panda Clownfish, de kikkervis en verschillende zeldzame soorten tuinaal maken Milne Bay tot een van de beste duikspots ter wereld.

Naast een overvloed aan zeeleven, zullen duikers die Papoea-Nieuw-Guinea bezoeken verrukt zijn over de verschillende perfect bewaarde wrakken die op de oceaanbodem liggen. Twee van de meest bekende wrakken die zeer populair zijn bij duikers zijn de P38 Lightning, 90 voet onder water, en de B17 Blackjack, 145 voet onder water. De populairste van de twee, de Blackjack, wordt beschouwd als een van de beste wrakken ter wereld en is een favoriete locatie. Het verhaal rond dit wrak gaat over een heldhaftige Amerikaanse piloot die zijn vliegtuig met brandstofgebrek tijdens stormweer met een precisie uit het boekje neerhaalde. Er is nauwelijks een spoor op het vliegtuig dat wijst op een crash. Sterker nog, als je niet beter wist, zou je kunnen denken dat het vliegtuig gemakkelijk kon worden gestart en weggevlogen.

Een andere populaire duikactiviteit in Papoea-Nieuw-Guinea is het duiken met haaien. In Milne Bay wemelt het van de hamerhaaien, tijgerhaaien, mantaroggen, walvishaaien, grienden, orka’s, marlijnen en adelaarsroggen. Natuurlijk houden deze zeemonsters zich aan hun territorium, zodat je ze gemakkelijk kunt vermijden door duiklocaties te kiezen waarvan niet bekend is dat ze er vaak komen.

Na al deze opwinding is het soms moeilijk te geloven dat Papoea-Nieuw-Guinea nog meer te bieden heeft. Maar als je je eenmaal hebt afgedroogd en je duikspullen hebt ingepakt, zul je ontdekken dat het leven op het droge net zo divers is als het zeeleven dat dit geweldige land omringt.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *