Backpacking Informatie over Indonesië – Blog Indonesië

Duiken Indonesie
Alles, Blog Indonesie, Centraal Indonesie, Duiken Indonesie, Duiken vakantie, Duikplaatsen, Oost Indonesie, West Indonesie

INDONESIË

Bevolking: 225,3 miljoen (VN, 2005)
Hoofdstad: Jakarta Oppervlakte: 1,9 miljoen vierkante km (742.308 vierkante mijl)
Belangrijkste talen: Indonesisch, 300 regionale talen
Voornaamste religie: Islam
Levensverwachting: 65 jaar (mannen), 69 jaar (vrouwen) (VN)
Monetaire eenheid: 1 rupiah (Rp)

De Republiek Indonesië is dan weer een van de MOET-GEZOCHTe plaatsen in Zuidoost-Azië, een klein eindje verwijderd van het schiereiland Indochina. Hoewel het eerder wat van zijn charisma voor de wereld heeft verloren met de moord in 2002 op 164 internationale toeristen en 38 plaatselijke bewoners in Kuta, Bali, was de tektonische hyperactiviteitsangst die bijna onmiddellijk de tragedie van de 2004 tsunami in de Indische Oceaan teweegbracht, die 167.737 mensen het leven kostte in Noord Sumatra, nog een grote klap voor Indonesië’s toerisme-industrie, het eilandparadijs is gewoon verleidelijk als altijd. Met bestaansreden, de Java Man, een van ‘s werelds vroegste mensensoorten, heeft hier zo’n 500 millennia tot 2 miljoen jaar geleden zijn thuis gevonden. En vrij zeker met zijn 17.508 eilanden die kunnen leiden tot plezier overdrive, kunnen reizigers de etherische muziek, spectaculaire dans, verrukkelijke verhalen en exquise vakmanschap niet weerstaan – grote manifestaties van een rijk en spiritueel leven. Indonesië weet de genotcentra van elke reiziger te prikkelen, zij het door smaak, spektakel, aroma of sensatie, naast de grootte van deze plaats, misschien wel het grootste paradijs dat vaker wel dan niet een heroverweging van het vertrek veroorzaakt. Misschien nog een nacht?

GEOGRAFIE

Feit blijft dat reizen naar Indonesië een dynamische ontdekkingstocht is, op jacht naar eilanden en wilde dieren, en dat is nogal wat. Indonesië is immers een gebied van 1.904.569 km2 met 17.508 eilanden met een grote biodiversiteit, waarvan er 6.000 bewoond zijn, waardoor het het grootste en dichtstbevolkte land van Zuidoost-Azië is. Indonesië (5 00 Z, 120 00 O) bestaat uit met bossen begroeide bergen en laaglandvlaktes en kusten die als thuisbasis hebben gediend voor nomadische en meer geavanceerde beschavingen van de archipel. Bergen zijn te vinden in het binnenland, in de richting van de eilandkernen van grotere eilanden, waarvan de hoogste de Puncak Jaya is op een hoogte van 5.030 meter boven de zeespiegel, de Indische Oceaan in dit deel.

KLIMAAT

Het klimaat kan gewoon niet beter voor een Zuidoost-Aziatische reis, tropisch klimaat zoals gebruikelijk als Indonesië de evenaar omarmt. De reiziger kan niet om meer zon of warmte vragen met gemiddelde temperaturen die heel subtiel variëren gedurende het jaar van 26-30 °C. Maar de hooglanden en bergachtige gebieden zoals Kalimantan, Sulawesi, W. Java, en W. Sumatra en Papua bieden een ander soort koelte, ongeacht de twee seizoenen van nat en droog.

BEWONERS

Indonesië is het 4de meest dichtbevolkte land ter wereld na de Verenigde Staten met 240.271.522 mensen, of officieel, Indonesiërs. De grote bevolking en de snelle modernisering brengen milieuproblemen met zich mee zoals buitensporig afval en slecht beheer daarvan, grootschalige illegale ontbossing en massale lucht- en waterverontreiniging met de daarmee gepaard gaande bosbranden die de buurlanden Brunei en Maleisië bedreigen. De Javanen vormen de meest talrijke etnische groep met bijna 45% van de bevolking, en het eiland Java is met 130 miljoen inwoners het dichtstbevolkte eiland ter wereld. Daarna komen de Soedanezen met 15% van de Indonesiërs en zo’n 300 groepen zoals de Madurezen die op gespannen voet staan met de Dayak, de Minangkabau, Bajar, Banten, Betawi, en de Bugis.

RELIGIE

De republiek gaat er prat op het land met de grootste moslimbevolking ter wereld te zijn met een moslimbevolking van bijna 90%. Uiteraard is de Islam hier de manier van leven, de voornaamste ideologie bij elke handeling, elk principe, van de bereiding van vlees en voedsel tot bestuur en recht. Het christendom is een ontluikend geloof in vele kleine dorpen waar het zendingswerk vooral op gericht is, vooral in Noord-Sumatra met 9% van de bevolking in de praktijk en nog steeds aan het toenemen. Hindoeïstische en andere heidense of animistische geloofsovertuigingen, waarvan de identiteit onvolledig is, worden eveneens beoefend.

TAAL

BAHASA INDONESIA, een aangepaste Maleise taal, is de officiële taal van de staat. ENGELS wordt algemeen gesproken in de grote steden en is de taal die gebruikt wordt voor buitenlandse zaken en de horeca, NEDERLANDS, de koloniale taal die meer als een creool wordt gesproken door een minder seniele generatie, en een paar plaatselijke dialecten hebben het taallandschap bezaaid.

ATTRACTIES

De rijke en hartelijke Indonesische cultuur is het perfecte accent bij de allure van de bezienswaardigheden van dit eilandparadijs. Niets belichaamt Indonesische allure zo rijk als de biodiversiteit van de koraalriffen waar de reiziger kan duiken en getuige kan zijn van kleuren en wezens zo divers, zo flamboyant, mogelijk geen die iemand ooit ergens op aarde heeft gezien, tot nu toe. We hebben het over mogelijk honderden tinten blauw, rood, groen, geel, enzovoort. Sulawesi is een plaats om zeldzame dieren te vinden die nergens anders in de wereld voorkomen en die geëvolueerd zijn om te overleven in het eiland van hitte en vulkanische activiteit. Krater en vulkanische meren van Sumatra, albasten stranden van Maluku, meer vulkanen van Java, resorts van Bali, surfplaatsen en fijn geweven dorpstextiel van Lombok, regenwouden in Sabah en Sarawak, Borneo, West Papoea, en duizenden andere plaatsen bieden ongerepte natuurervaringen die voortdurend worden bedreigd, het is hartverscheurend. In het Orang-oetan Sanctuary op de Indische Vuureilanden- vulkanische hotspot, zal de reiziger ook een zekere over-blijheid voelen die plotseling overgaat in melancholie beseffend dat ook deze wezens in gevaar zijn.

De onweerstaanbare en toegankelijke charme van de mensen en de plaatsen creëren een werkelijk fenomenale ervaring. Dit is een thuis weg van huis, een plaats die totaal anders is maar toch zo vertrouwd. Van grote eiland hoppen trips van Sumatra naar Kalimantan of Papua, of goedkope sensatie van het kijken naar Katchak in het zuiden van Bali, de gemeenschappelijke aantrekkingskracht en de echte schoonheid is van de mensen nauwelijks aangeraakt door het moderne leven, bloeiend in harmonie met de natuur. Maar het leven is geen strand, althans niet voor de plaatselijke bevolking met 17,8% die onder de armoedegrens leeft met zo’n gezondheidszorgsysteem als kruidenmedicijnen, en terwijl zij een dagelijkse dosis van het zout ruikende koele zeewater krijgen, kunnen de Indonesiërs in kleine dorpjes nooit rustig zijn over hun eigen dierbare leven.

VOEDSEL

Toch kan niemand het feestelijke element wegnemen van de culinaire hoogstandjes die hier te beleven zijn. Het maakt niet uit waar, wees gerust een gast zal een brede en kleurrijke spreiding van gerechten krijgen die in kleuren en smaken buiten de wereld zijn. De negen essentiële gastronomische elementen van de Indonesische keuken zijn rijst, brandstof, bakolie, meel, maïs, zout, suiker, eieren en vlees. De Indonesische keuken is een land met vele gezichten en combineert Indische, Midden-Oosterse, Europese, Chinese en Maleise invloeden met hun gebruik van specerijen en methoden van koken en presentatie van voedsel, maar niet zonder een aantal van hun eigen zoals nootmuskaat, kruidnagel, en galangal, specerijen die inheems zijn in Indonesië, te delen.

Meest populair in de wereld zijn gerechten als saté, rendang van rundvlees, sambai, lumpia, pangsit, en vele andere. De authentieke Indonesische keuken is niet een vast begrip op zich. Het heeft eerder betrekking op de Indonesische keuken die gelokaliseerde versies van andere gerechten voortbrengt. Rijst is een hoofdbestanddeel dat niet beperkt blijft tot hoofdmaaltijden, want het wordt ook gebruikt in desserts met een variant die “kleefrijst” wordt genoemd, gekookt in kokosmelk of buras. In sommige gerechten is het eten zo heet en pittig dat het microben kan doden.

Indonesisch eten biedt ook wat oosterse exotica van gekruide hersenen, longen en spiermaag, maar naast het hoge cholesterolgehalte is er geen reden om het niet te eten. Islamitische voedselverboden worden toegepast, maar met enige clementie. De achterliggende gedachte is dat alcohol al voor de islam bestond en deel uitmaakt van traditionele en culturele gebruiken. Er is een grote en mooie wereld daarbuiten, maar, een wereld op zich, Indonesië is een taaie mededinger.

Backpacking Addictz is een website opgezet door backpackers voor het gebruik van backpackers. Op deze site vind je veel waardevolle informatie over verschillende bestemmingen in de wereld en tips en adviezen over budget reizen en backpacken. Je vindt er ook een enthousiaste en inzichtelijke backpacking blog die regelmatig wordt aangevuld met nieuwe posts en artikelen.

Backpacking Addictz – Travel eGuides zijn een fantastische, goedkope en makkelijke manier om aan een grote hoeveelheid backpacking informatie te komen voordat je op je backpacking avontuur vertrekt.

Backpacking Addictz biedt realistische en onbevooroordeelde informatie over een verscheidenheid van verschillende backpacking onderwerpen en bestemmingen over de hele wereld. Dit zal worden onderhouden door middel van dagelijkse blogs, verhalen van andere backpacker ervaringen, recensies van reisbestemmingen, producten en natuurlijk Backpacking Addictz – Backpacking Guides die we zouden willen aanmoedigen elke backpacker te verkrijgen voordat venturing off in vreemde landen.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *