Indonesië verkennen – Reisroutes en reisplanningsadvies voor Indonesië

Duiken Indonesie
Alles, Blog Indonesie, Centraal Indonesie, Duiken Indonesie, Duiken vakantie, Duikplaatsen, Hotels Indonesie, Oost Indonesie, Reiswinkel, West Indonesie

Indonesië is de grootste en meest uitgestrekte archipel ter wereld, met meer dan 17.000 eilanden. Reizigers naar Indonesië met een strak schema, of anderszins bezorgd over vertragingen, kunnen beter een pakketreis of rondreis met gids nemen. Flexibele bezoekers die zelfstandig reizen buiten de toeristische gebieden zullen ondervinden dat ze met weinig geld toe kunnen, maar de accommodaties zijn eenvoudig en het vervoer is traag. Hieronder volgt een 13-daagse reisroute voor Indonesië:

Dag 1 – Aankomst Jakarta.

2 – Jakarta.

3 – Vlieg naar Yogyakarta.

4 – Yogyakarta.

5 – Vlieg naar Bali.

6 en 7 – Bali.

8 – Vlieg naar Flores.

9 – Flores.

10 – Vlieg naar Sumatra (via Denpasar, Bali).

11 – Sumatra.

12 – Tocht van een hele dag (met cruise) naar het Tobameer.

Dag 13 – Terug naar Jakarta om het land te verlaten.

Voor de reizigers met minder tijd, en alleen interesse in Bali, zou ik de volgende 8-daagse reis aanbevelen.

Dag 1 – Aankomst in Denpasar, Bali. Overnachting in Kuta, Sanur of Nusa Dua, afhankelijk van uw interesses.

2 – Vertrek ‘s morgens naar Ubud, onderweg stopt u bij ambachtelijke dorpjes. Wandel door de stad en woon ‘s avonds een dansvoorstelling bij.

3 – Ubud. Breng de dag door met het verkennen van de omliggende plaatsen en dorpen.

4 – Vertrek in de ochtend voor een rit naar de Batur vulkaan en het meer, de moedertempel en de koninklijke baden in Tirtagangaa. Overnachting in Candidasa of Tulamben.

5 – In Tulamben kunt u de ochtend doorbrengen met snorkelen of duiken rond het wrak van de USS Liberty. Vertrek in de middag naar Lovina.

6 – Sta ‘s morgens vroeg op om de dolfijnen te zien.

7 – Vertrek uit Lovina. Ga naar Kuta, Sanur of Nusa Dua voor overnachting.

Dag 8 – Breng de dag door met winkelen en op het strand. Bezoek de Uluwatu of Tanah Lot tempels. Vertrek in de avond.

Als u langer in Indonesië kunt blijven, kunt u overwegen uw verblijf op Bali met een week te verlengen of een week toe te voegen op de eilanden Ambon en Sulawesi. Een andere optie zou zijn om 3 tot 5 dagen op Bali door te brengen, per bus (of busje) en veerboot naar Soerabaja te reizen, de trein naar Jogjakarta te nemen (een dagtocht) en daar een paar dagen door te brengen voordat u naar Denpasar of Jakarta vliegt voor uw vertrek. Andere alternatieven zijn een reis naar het eiland Komodo; een reis van twee of drie dagen naar het meest oostelijke grote eiland, Papoea, om de vogels en de jungles te zien en te duiken; een reis van vier dagen naar Kalimantan om de orang-oetans te zien; of een paar dagen op een excursie naar een van de vulkanen. De meeste reizigers zien alleen de grote eilanden en bezienswaardigheden en vertrekken voldaan. Maar als u veel tijd en geduld hebt, kunt u letterlijk honderden andere eilanden bezoeken. De meeste worden alleen gezien door toegewijde antropologen, ornithologen of lange-termijn rond-de-wereld avonturiers.

Als u een reis naar Indonesië plant, bezoek dan de website: Worldwide Travel. U kunt gemakkelijk goedkope vluchten naar Indonesië vinden met hun vluchtvergelijker en geld besparen. Geniet van Indonesië, de slapende reus van Zuidoost-Azië!

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *