Living Large, Crystal Rock Komodo Indonesië, Azië Avontuur Duiken!

Duiken indonesie
Alles, Blog Indonesie, Centraal Indonesie, Duiken Indonesie, Duiken vakantie, Duikplaatsen, Oost Indonesie, West Indonesie

Na de duikbriefing is iedereen in stille afwachting van het feit dat we in stroming gaan duiken, want er wordt ons verteld dat we met een negatieve instap gaan duiken, om zo dicht mogelijk bij het koraal te komen, zo snel als we kunnen, en dat we daarbij prioriteit moeten geven aan egalisatie. Ze hadden ook kunnen zeggen dat we ons in een woeste rivier zouden laten vallen en dat we daarna zeker in aanmerking zouden komen voor een badge voor avontuurlijke verdienste!

Je raakt het water en je schrikt, want het is koud en snel, en alles en iedereen doet zijn best om op één plek te blijven, in deze kokende vissoep van duizenden vissen. Iedereen wacht op de lunch, sommigen worden lunch, terwijl een buffet van voedsel voorbij komt suizen, terwijl het van de diepte naar het ondiepe gaat, 18 tot 25 meter boven ons. De enige pauze die je krijgt is als je je achter grote rotsen en richels begeeft om te voorkomen dat je rechtstreeks wordt opgeblazen door de golvende water maalstroom. Hier botsen de Indische Oceaan en de Stille Oceaan op elkaar, in een glinsterende, nevelachtige nevel, een gevolg van de verschillende zoutgehalten die zich voortdurend vermengen, in een volgepakt groot aquarium met een keur aan vissoorten.

De cast van vissen hier is verbazingwekkend, een enorme napoleon lipvis houdt het hof in aanwezigheid van zwarte trevellys, mahi mahi en zijn schildwachten, een bijpassende paar wit tip rifhaaien, zwermen rond zijn honderden rifvissen, blauwe runners, snappers, chirurg vis en de kleine en behendige damsels, angelfish en tangs. Met zulke sterke stromingen kun je maar kort blijven, want iedereen spant zich in om zijn ademhaling onder controle te houden. Een echt probleem bij duiken als deze is dat je overademt met je ademautomaat, waardoor het lijkt alsof je niet genoeg lucht binnenkrijgt, wat sommige duikers zo gestrest maakt dat ze in paniek raken, wat geen goede ervaring is, waar je ook bent, laat staan dat je je vasthoudt aan het rif, terwijl je probeert het vuurkoraal, de vuurvis of andere dingen die steken, bijten of anderszins pijn en verwondingen veroorzaken, niet te pakken, op een rots 20 meter onder water, ergens uren verwijderd van een gekwalificeerde professionele reddings- of gezondheidsdienst.

Mensen die hebben ervaren dat ze niet genoeg lucht uit hun ademautomaat kunnen halen, kunnen zich sterk inleven in mensen die zijn gewaterboard, omdat je dezelfde fysiologische – psychologische sensaties hebt van niet genoeg lucht krijgen, en de lucht die je krijgt is nat. Dit is een van de belangrijkste redenen om een beetje meer te besteden aan je ademautomaten om te upgraden naar een gebalanceerde automaat, omdat ze de neiging hebben meer lucht te geven dan niet gebalanceerde automaten, dit wordt zelfs meer uitgesproken hoe dieper je gaat, omdat je harder moet zuigen om de omgevingsdruk op diepte tegen te gaan “om de eerste trap te kraken” en lucht uit de tank te trekken met een niet gebalanceerde automaat.

Nadat we ons hebben vastgeklampt of zijn weggeslingerd, banen we ons een weg door elke dekking die we kunnen vinden, drijvend op snelheid, van grote sponzen tot kleine uitsteeksels en deuken in de zeebodem, en banen ons een weg rond de top van de pinnacle naar de luwe kant, waar we eindelijk op adem kunnen komen en de verschillende zintuiglijke herinneringen kunnen verwerken van wat we zojuist hebben beleefd, waarbij elk zintuig, behalve reuk, in onze hersenen wil worden geprent.

Bijna anticlimactisch is het wanneer de adelaarsrog en de schildpadden hun opwachting maken, wat het belangrijkste hoogtepunt van elke andere duik zou zijn. Na ongeveer 10 minuten kijken naar de schildpadden en de manta’s, bungelen we in de waterkolom, hangend als overmaatse poppen, vergassend op 5 meter, ons afvragend of we nog eens zo’n geweldige duik zullen maken.

Dit is groots leven, zonder enige twijfel dat je zojuist iets hebt gedaan dat je je tot het einde van je dagen zult herinneren!

Asia Flights Cheap Hotels & Budget Accommodations Join Fred as he reviews cheap hotels, Asia’s cheapest guesthouses & budget accommodations as well as international cheap flights & discount airlines, but is really an excuse to go scuba diving on holiday more, Fred is in Bali Indonesia with plans to visit Bangkok Thailand & Laos soon with the either the Philippines or China on tap after that. Blijf op de hoogte van Cheap Charley en om een aantal geweldige foto’s en gratis Azië reisinformatie en advies te bekijken zoek Cheap Charlies Blog.

Fred Tittle heeft zijn hele leven in vakantieoorden gewoond en gewerkt, van Lake Geneva’s Playboy Club, als rock jock voor KSPN FM in Aspen Colorado, hij werd een PADI Pro Scuba Diver in Hawaii, hij dook op Maui, Kauai, Kona op het grote eiland, en Waikiki op Oahu. Hij richtte Eco Adventures South East Asia (EcoSea) op in Sihanoukville Cambodja. Hij geeft nog steeds SSI en PADI duikcursussen en runt live-a-boards en tours in de Golf van Thailand en Asia adventure tours.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *