Gids voor een zeilvakantie in Indonesië

Duiken Indonesie
Alles, Blog Indonesie, Centraal Indonesie, Duiken Indonesie, Duiken vakantie, Duikplaatsen, Oost Indonesie, West Indonesie

Indonesië is de grootste archipel ter wereld, met meer dan 17.000 eilanden. Het wordt ook voornamelijk gedomineerd door moslims en is # 4 in de wereld wat betreft bevolking. In 2006 woonden er al meer dan 200 miljoen mensen in Indonesië. Het land deelt landgrenzen met andere Aziatische landen zoals Maleisië, Papoea-Nieuw-Guinea en Oost-Timor. Indonesië is een mengeling van oud en nieuw. En met veel eilanden om uit te kiezen, kunt u, naast rondreizen, zeilen in Indonesië tot een van de meest populaire bezigheden rekenen.

Een vakantie op Bali zal nooit compleet zijn als u niet gaat zwemmen, kanoën, of zelfs duiken in een van de 10 beste duikspots in de omgeving. Goede keuzes zijn onder andere USAT Liberty. Het is in feite een Amerikaans vrachtstoomschip gevuld met munitie toen het in 1942 werd getorpedeerd door de Japanners. Vandaag de dag wordt het beschouwd als een van de mooiste kunstmatige riffen in Indonesië. U kunt dan verder naar Amed, dat aan de oostelijke kustlijn ligt. Het bestaat uit een groot aantal vissersdorpjes, zoals Gili Selang en Lipah. Het eiland wordt gewaardeerd om de privacy die het de bezoekers biedt.

Een andere interessante plaats om te bezoeken is de Maumere op het eiland Flores. Het is al een zeer populaire toeristische bestemming, dus er zijn nu tal van tours waar u uit kunt kiezen. U kunt ook een jacht charteren vanuit Bali en dan door de Maumere varen. U kunt ook naar het gebied gaan door te vliegen vanaf het centrale eiland Flores. Flores, vroeger een vulkanisch eiland, heeft buitenlanders aantrekkelijke plaatsen te bieden. U kunt gaan winkelen op hun lokale markt, dineren in Wuring (een klein vissersdorpje), of de traditionele Indonesische cultuur ervaren in Sikka. Natuurlijk zal uw verblijf niet compleet zijn zonder duiken of zwemmen, vooral in Pemana.

Zeilen in Indonesië kan ook betekenen het verkennen van Irian Jaya. Dit is de grootste Indonesische provincie, met een oppervlakte van meer dan 450.000 vierkante kilometer. Naast het strand, kunt u een stop maken en verschillende wandelpaden volgen die leiden naar Puncak Jayawijaya, een zeer grote bergketen die 5.500 meter boven de zeespiegel ligt. U kunt ook kamperen bij andere bergen, zoals Gunung Yamin en Gunung Trikora. Er zijn ook veel meren waar u kunt vissen of kanoën, waarvan Panai het grootste is.

De meeste mensen gaan naar Indonesië voor voedsel, kleding en een gevoel voor cultuur. Ze zijn misschien vergeten dat het ook gezegend is met een indrukwekkend ecosysteem, dat bestaat uit zeeën, meren, bergen en dieren. Zeilen in Indonesië geeft u de mogelijkheid om een glimp op te vangen van de natuurlijke rijkdommen.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *