Een gids voor leuke duiken in Kuta Lombok – Duiken Indonesië

Duiken Indonesie
Alles, Blog Indonesie, Centraal Indonesie, Duiken Indonesie, Duiken vakantie, Duikplaatsen, Oost Indonesie, West Indonesie

Duiken is een geweldige hobby; niets is geweldiger dan van land naar land te gaan om de unieke duikplaatsen te ontdekken en te zwemmen met het verschillende onderwaterleven dat elk land te bieden heeft.

Als je al lang duikt, kan het moeilijk zijn om nieuwe plaatsen te vinden die je nog niet verkend hebt en hoewel het leuk kan zijn om terug te gaan naar een duikplaats waar je al eens gedoken hebt, geeft het je niet de sensatie die je krijgt van het verkennen van onontgonnen gebied.

Een plaats die je vast nog niet hebt bezocht is Kuta Lombok.

Kuta Lombok

Kuta is een kustplaats in het zuiden van Lombok in Indonesië en is populair bij surfers vanwege de fantastische stranden en uitstekende golfbrekers. Kuta is nog niet zo bekend bij duikers, maar dat zal snel veranderen vanwege de ongerepte riffen en het rijke onderwaterleven.

De mensen van Kuta zijn een vriendelijk stel mensen die onaangetast zijn gebleven door het toerisme en nog steeds leven op de traditionele manier van een slaperig vissersdorpje. De inwoners van Kuta wonen in woongroepen die kampungs worden genoemd en koken hun eten boven een houtvuur.

Niet alleen de duiklocaties zijn geweldig, maar Kuta heeft ook enkele van de beste stranden in heel Indonesië, zo niet in de hele wereld, met zijn zuivere witte zand en kristalheldere oceanen, het is het soort stranden waar fotografen van dromen.

Belangrijkste duikstekken

Enkele van de duikstekken die u kunt bezoeken tijdens uw verblijf in Kuta zijn

De Kathedraal – Een site voor alleen de ervaren duiker. Het is een grote pinnacle die tot ongeveer 50 meter naar beneden gaat en een steile wand heeft die bedekt is met sponzen, zachte koralen en manteldieren. Je vindt hier de grotere zeedieren zoals Tonijn, Barracuda’s, Pijlstaartroggen en Grijze Rifhaaien.
Gerpuk Bay – Deze duikstek is een wand die 30 meter diep gaat en begroeid is met verbazingwekkende harde koralen en er zijn een aantal spleten en nissen waar je dingen kunt vinden zoals Krabben en Kreeften. Naast krabben en kreeften zie je er ook tonijn, pijlstaartroggen, Sweet Lips en papegaaivissen.
Gili Medas – Een prachtig rif met een breed scala aan rifdieren zoals Sweet Lips, Nudibranchs en Lionfish. Deze duik begint op 13 meter en bereikt een diepte van 34 meter. Naast de reeds genoemde rifdieren ziet u hier ook Makrelen, Barracuda’s, Suregonvissen en Pijlstaartroggen.
Boulder City – Bestaande uit een aantal grote rotsen die samenkomen om honderden zwemgaten te vormen, kunt u op deze duiklocatie haaien, maanvissen, Sweet Lips en Napoleonvissen zien.
Bovenstaande duikstekken zijn slechts een paar van de vele duikstekken die je kunt bezoeken. Andere duikstekken die u kunt bezoeken zijn Gili Srang, The Magnet, JJR en Coral Garden.

Wanneer u niet aan het duiken bent zijn er een aantal andere dingen die u kunt doen zoals een motor huren en de kustlijn verkennen, ontspannen op de prachtige stranden of een rondleiding door het dorp met een lokale gids.

Het is niet moeilijk om Kuta te bereiken, het ligt op slechts 20 minuten rijden van de internationale luchthaven van Lombok, of als u over zee reist, is het slechts een uur rijden van de haven van Lembar.

Als u op zoek bent naar uw volgende duikbestemming dan zou Kuta Lombok bovenaan uw lijst moeten staan. Niet alleen heeft het een breed scala aan duiklocaties die elk een unieke duikervaring bieden, maar het heeft ook een vriendelijke bevolking, geweldige stranden, geweldige accommodatie voor alle budgetten, uitstekend eten en geeft je de mogelijkheid om een van de bevoorrechte weinigen te worden die het geweldige landschap uit de eerste hand heeft kunnen bewonderen.

Maak een leuke duik met Discovery Divers!

Wij bieden een scala aan opwindende fun-duiken aan langs de hele zuidkust van Lombok.

Deze duiken zijn geschikt voor alle niveaus, of u kunt met ons praten en wij kunnen u adviseren wat het beste voor u zou zijn. Dus alsjeblieft, bel ons vandaag nog! U kunt ons vinden op het hoofd kruispunt van de stad of klik hier om onze homepage te bezoeken.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *