Duiken in Zuid Lombok – Duiken Indonesië

Duiken Indonesie
Alles, Blog Indonesie, Centraal Indonesie, Duiken Indonesie, Duiken vakantie, Duikplaatsen, Oost Indonesie, West Indonesie

Laat ik me eerst even voorstellen, mijn naam is Denes Halmos en mijn passie in het leven is duiken.

Al meer dan 12 jaar ben ik PADI instructeur met ervaring in duiken op locaties over de hele wereld, maar vooral rond Koh Tao in Thailand en Sharm el Sheikh in Egypte’s Rode Zee.

De laatste jaren ben ik op zoek naar locaties in Azië, in het begin vooral op zoek naar de perfecte locatie om een eigen duikschool te openen. Langzaam heb ik mijn zoektocht beperkt tot Indonesië, en uiteindelijk heb ik die gevonden in Lombok’s nog grotendeels ongerepte, maar zich ontwikkelende zuidkust.

Lombok

Lombok is een eiland in Indonesië dat slechts een korte veerboot- of speedboottocht van Bali verwijderd is (of het heeft natuurlijk nu een nieuwe internationale luchthaven die het toerisme aanwakkert).

Mensen noemen het “Bali, maar dan 30 jaar geleden”, wat als je onlangs op Bali bent geweest, een welkome afwisseling kan zijn vanwege het verkeer, de vervuiling en het gedoe dat je overal buiten de kust kunt ervaren.

De lucht is schoon, de wegen zijn rustig, en de stranden zijn ongerept en ongerept, met turkoois water, enkele van ‘s werelds beste surfplekken, en adembenemende landschappen.

Het duiken onderzoeken

Ik had gehoord dat het duiken hier uniek was, met hamerhaaien in het seizoen, groot zeeleven, maar ook ongerepte (d.w.z. niet met dynamiet beviste) koraalriffen.

Zodra ik het geprobeerd had, wist ik dat dit de plek voor mij was. De kleur onder water is hier verbazingwekkend. De grootte, de schaal en de verscheidenheid van het koraal deden me versteld staan.

maar als je beter kijkt zit het vol met klein, dwergachtig zeeleven – zelfs minuscule dwergzeepaardjes (zo schattig!)

In die tijd was er maar één duikschool aan de hele zuidkust, ik was verbaasd dat zo’n levendige duiklocatie nog onontgonnen en zelfs onontgonnen was!

Wat kun je verwachten?

Wel, ten eerste, van het eiland – je kunt vriendelijke locals verwachten die je een paar woordjes Indonesisch zullen leren, verse ingredienten rechtstreeks van de locale markten, en eenvoudige, maar moderne accommodatie.

Van het duiken, weet ik dat u een geweldige onvergetelijke ervaring zult hebben. Ik dacht dat ik verwend was na een aantal jaren in de Rode Zee te hebben doorgebracht, maar Lombok blies me weg, en vooral als je weg wilt van de drukte – ik kan je garanderen dat je geen andere duikers zult zien dan je buddy’s als je hier komt.

Duikniveaus?

Het is niet waar dat Lombok alleen voor gevorderde duikers is (wij geven introductieduiken en PADI open water). Er zijn een aantal uitdagende duiken met sterke onderwater golven

Er zijn echter veel afgelegen baaien die bescherming bieden tegen de deining en stromingen van de oceaan. Deze baaien zitten vol met onderwaterleven en prachtig koraal en zijn perfect voor beginners.

De zuidkust heeft zoveel variatie, van groot en klein onderwaterleven, van rifduiken tot grot/kloofduiken, ondiep of diep. Er is hier voor elk wat wils!

 

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *