Plezierduiken in Bira – Duikplaatsen Indonesie

Duiken Indonesie
Alles, Blog Indonesie, Centraal Indonesie, Duiken Indonesie, Duiken vakantie, Duikplaatsen, Oost Indonesie, West Indonesie

Bira, Indonesië wordt beschouwd als een van de beste plaatsen om te duiken op de hele planeet Aarde. Het is dus een paradijs voor duikers, want er valt heel wat leuks te duiken. Er zijn vele redenen waarom Bira zo’n leuke plek is om te duiken. We zullen veel van deze redenen hieronder verkennen.

Een van de belangrijkste redenen waarom Bira wordt beschouwd als een geweldige en leuke plek om te duiken is omdat het relatief onaangetast is door de mens. Veel wetenschappers beschouwen deze regio als de “Koraaldriehoek” van de wereld, omdat er ongeveer 600 verschillende koraalsoorten zijn, die samen ongeveer 20% van alle koraalriffen ter wereld vormen. De koraalriffen zijn grotendeels ongestoord gebleven, en in tegenstelling tot koraalriffen in vele andere delen van de wereld, zijn de koraalriffen in Bira grotendeels resistent tegen verkleuring en ziekte. Er zijn dus kilometers koraalriffen, waardoor het zowel een uitstekende bezienswaardigheid voor duikers is, als een uitstekende locatie voor het overvloedige zeeleven om rond te hangen.

Over het overvloedige zeeleven gesproken, veel wetenschappers zijn van mening dat deze regio de grootste biodiversiteit op de planeet Aarde heeft. De belangrijkste reden hiervoor is de ligging van Bira; het ligt tussen twee oceanen op aarde: de Indische en de Stille Oceaan. Er zijn hier meer dan 3000 vissoorten, samen met vele soorten haaien (witpunthaaien, zwartpunthaaien, hamerhaaien, enz.), mantaroggen, zeepaardjes, dolfijnen, en nog veel meer. Dit zorgt voor opwindend en leuk duiken, want je weet nooit welk onderwaterleven je tegenkomt.

Als u naar Raja Ampat gaat, voor de noordwestpunt van Papoea, kunt u hier ongeveer 1200 vissoorten vinden. Het heeft het wereldrecord voor de meeste vissoorten die in één duik worden aangetroffen, in totaal 284 verschillende soorten. Zoals u zich kunt voorstellen, is dat een leuke duik voor elke duiker. Op de meeste plaatsen in de wereld mag je blij zijn als je 10-20 verschillende soorten in één duik aantreft, maar 10-20 keer zoveel? Je zou denken dat je in “duikhemel” bent. Dit is dus nog een uitstekende reden waarom Bira een leuke plek is om te duiken.

Bovendien zijn er veel verschillende eilanden rond Bira, met veel duikplekken. Sommige zijn voor meer ervaren duikers, omdat er golven zijn die door de duikplaatsen lopen. Er zijn echter ook genoeg duikplekken voor beginners, vooral dankzij de diepe wanden die de sterke stromingen grotendeels tegenhouden. Zo kunnen beginners wennen aan het duiken en hun Divemaster brevet halen voordat ze op de meer uitdagende duikplekken gaan duiken.

Overal in Bira vindt u duikstekken die adembenemend zijn. Het water heeft een kristalheldere blauwe kleur, waardoor u diep in het water kunt kijken. Op sommige dagen kunt u tot een diepte van 30 meter (100 voet) kijken, veel dieper dan de meeste duikplaatsen over de hele wereld. Dit vergroot alleen maar uw kansen om het verbazingwekkende onderwaterleven dat hier leeft te zien. Zo zult u hier in Bira veel verschillende soorten zien die u waarschijnlijk nergens anders op aarde zult aantreffen.

Duiken in Bira is dus om vele redenen leuk. U kunt een beginner of een ervaren duiker zijn, want er zijn duikplekken met en zonder stroming. De koraalriffen zijn vrijwel onaangetast en grotendeels bestand tegen verkleuring en ziekte, waardoor ze zich kilometers (kilometers) onder water uitstrekken. De mariene biodiversiteit is ongeëvenaard dankzij de ligging van Bira tussen de Stille en de Indische Oceaan. Er zijn meer dan 1200 vissoorten (waaronder kogelvissen, leeuwvissen en schorpioenvissen), samen met veel verschillende soorten haaien. U kunt er ook mantaroggen, dolfijnen, zeepaardjes, octopussen, schildpadden, en nog veel meer zien. Dus, als u op zoek bent naar een adembenemende, leuke duikervaring, zou Bira, Indonesië de nummer één keuze op uw duiklijst moeten zijn.

Over Bira Duikkamp
Bira Dive Camp is een volledig functioneel duikcentrum en bunglow resort dat goedkoop eersteklas duiken aanbiedt, gelegen op Bara beach in Bira Indonesië.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *