Scuba Duiken in Indonesië – Blog Duiken Indonesië

Duiken Indonesie
Alles, Blog Indonesie, Centraal Indonesie, Duiken Indonesie, Oost Indonesie, West Indonesie

Indonesië is een van de top duikbestemmingen in de wereld omdat het 20 procent van ‘s werelds koraalriffen in de wateren geconcentreerd heeft. Indonesië bestaat uit meer dan 13.000 tropische eilanden (waarvan er vele verlaten zijn) en heeft de langste kustlijn van alle landen ter wereld. Ingeklemd tussen de Indische Oceaan in het oosten en de Stille Oceaan in het westen, is Indonesië een equatoriaal paradijs van oneindige schoonheid en mysterie.

Tijdens het duiken in Indonesië heeft u de mogelijkheid om meer dan 3.000 soorten vis, 450 soorten koraal, verticale wanden, wrakken, vulkanische onderwater bergen, en macro leven van een ongelooflijke diversiteit te zien. En met bijna duizend duikplaatsen direct voor de kust of bereikbaar met een korte boottocht, zult u nooit uitgekeken raken op duiken in Indonesië.

Twee van de meest populaire duikbestemmingen in Indonesië zijn Komodo en Bali. Hieronder volgt een korte introductie van beide.

KOMODO – Het eiland Komodo is wereldberoemd om zijn biodiversiteit. In feite is Komodo National Park de thuisbasis van een grote diversiteit. Een duikexpeditie in dit park brengt u dicht bij kleurrijke ondiepe riffen vol klein onderwaterleven en wonderen in diep water, zoals zeebergen, muren en pieken. Misschien zie je zelfs wel een haai of twee. Andere wonderen die je kunt zien tijdens het duiken in Komodo, Indonesië zijn walvishaaien, zonnevissen, manta’s, adelaarsroggen, dwergzeepaardjes, clownkikkervissen, blauwringoctopussen, kleurrijke sponzen, manteldieren, en koralen.

Wat Komodo onderscheidt van andere delen van Indonesië, naast de Komodovaraan, is het feit dat een groot deel van de riffen in de wateren rond Komodo deel uitmaken van een nationaal park en beschermd zijn tegen schade veroorzaakt door dynamietvisserij.

BALI – Bali is een van de mooiste bestemmingen ter wereld en een van de populairste eilanden van heel Indonesië. Duiken vanaf de kant is hier zeer populair, evenals bootduiken. Tijdens het scubaduiken op Bali worden duikers verrast door verticale drop offs, koraalruggen, vulkanische ontsluitingen, zeegrasvelden en een van de beroemdste wrakken ter wereld. Het onderwaterleven in dit deel van Indonesië omvat harige kikkervissen, kaketoebladvissen, bultkoppapegaaivissen, rifhaaien, zonnebaarzen en trevallies.

Hoewel het duikseizoen op Bali het hele jaar door loopt, kunt u het beste duiken in de maanden april tot en met december. Van december tot maart is het regenseizoen en wordt het zicht belemmerd. Maar als u zonnevissen en haaien wilt zien, is de beste tijd om te gaan duiken op Bali van juni tot september.

Waar het op neerkomt is dit: Duiken in Indonesië is een ervaring die door geen ander geëvenaard kan worden. Alleen al de overvloed aan leven en de diversiteit van de onderwaterformaties maakt Indonesië tot een populaire bestemming voor duikers van over de hele wereld.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *