Zou U willen ontsnappen naar de Tuin van Eden van een Duiker – Overweeg duiken in Indonesië

Duiken Indonesie
Alles, Blog Indonesie, Centraal Indonesie, Duiken Indonesie, Oost Indonesie, West Indonesie

Indonesië wordt door sommigen beschouwd als de Tuin van Eden voor duikers. Als u op zoek bent naar de beste plekken om te duiken, dan zou een van mijn vele aanbevelingen Sulawesi zijn, dat de thuisbasis is van enkele van de meest gevarieerde en ongelooflijke duiken in de wereld. Duiken in Manado in het Bunaken National Marine Park betekent omringd worden door een mariene biodiversiteit waar de wereld jaloers op is – met meer koraalvariëteiten dan waar ook ter wereld.

Op korte rijafstand van hier ligt de Lembeh Strait – de onbetwiste koning van de muck-duikbestemmingen. Dit kleine kalme stuk water wordt door macrofotografen en dierenjagers beschouwd als het meest indrukwekkende duikgebied. Langs de zwarte zandbodem kom je meer bizarre en fascinerende zeedieren tegen dan je je kunt wensen. Voeg hier de Sangihe Archipel en Bangka eiland aan toe, en je begrijpt waarom veel duikers keer op keer terugkeren naar Sulawesi, een eiland dat al je duikdromen kan vervullen.

Banda Eilanden — de Banda Zee mag dan wel tussen de bekendere bestemmingen Komodo en Raja Ampat liggen, maar voor de kenners verdient het zijn eigen reputatie als een van ‘s werelds beste duikgebieden. Duiken in Banda betekent het ervaren van een ongelooflijke variëteit aan zowel grote als kleine vissen. Grote pelagische vissen en grote scholen in overvloed. De riffen zijn gezond en bloeiend. Tel daarbij op dat veel verschillende soorten walvissen en dolfijnen vaak worden waargenomen, en u begint het te begrijpen. Het duiken hier is gevarieerd, kleurrijk en fascinerend, zowel in het dierenparadijs van Ambon als op de Banda eilanden.

Hoe te duiken in Indonesië

Het hangt allemaal af van het duiken dat u wilt doen. Ik raad u 2 manieren aan: verblijf in een resort in Sulawesi en Bali geeft u de mogelijkheid om uzelf te baseren in de buurt van de beste duikstekken in de wereld.

Als alternatief, liveaboard cruises in Indonesië zijn altijd een top keuze voor degenen die meer willen zien dan een verblijf aan land kan bieden. Liveaboards kunnen je meenemen naar het beste van Noord Sulawesi, oostelijk van Bali naar het legendarische eiland Komodo, Wakatobi, of naar het inspirerende grensgebied van de Banda Zee en Irian Jaya. Adembenemende duiken, fantastische boten en inspirerende landschappen aan de bovenkant wachten hier op u.

Duikseizoen

U kunt in Indonesië op elk moment van het jaar duiken. Over het algemeen voor zo’n uitgestrekt land, zijn april tot december de beste tijden om te gaan, aangezien het regenseizoen min of meer tussen de maanden januari en maart valt. Dat gezegd hebbende, veel plaatsen, zoals Sulawesi, hebben uitstekende condities in deze tijd, dus zorg ervoor dat u de details van het duikseizoen voor uw specifieke bestemming van keuze controleert. Het Indonesië liveaboard safari seizoen is het hele jaar door.

Rif Samenvatting

Goed voor: Kleine dieren, onderwaterfotografie, wandduiken, wrakduiken, driftduiken, rifleven en gezondheid, en gevorderde duikers
Niet zo goed voor: Beginnende duikers
Diepte: 5 – 40m
Zichtbaarheid: 10 – 80m
Stromingen: Kan zeer sterk zijn
Oppervlakte omstandigheden: Kalm
Water temperatuur: 19 — 30°C
Ervaring niveau: Gemiddeld — gevorderd
Aantal duikplaatsen: 500
Toegang: Scuba resorts en liveaboard charters
Aanbevolen verblijfsduur: 2 – 4 weken

Gavin Macaulay is Marketing Director van Dive The World, dat als doel heeft duikers te helpen de perfecte duikvakantie te vinden in een aantal van ‘s werelds meest opwindende duikbestemmingen. Hij geeft meningen en advies over duikgerelateerde onderwerpen gebaseerd op zijn eigen ervaringen.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *